Súbor Malý Vtáčnik bilancuje ocenenia

22.10.2013 Prievidza

Folklórny súbor Malý Vtáčnik z Prievidze bilancuje ocenenia a vystúpenia z predošlých mesiacov letnej sezóny 2013. 

Súbor Malý Vtáčnik je zložený z dvoch telies - detský folklórny súbor a detská ľudová hudba. Organizačný tím súboru tvoria Eliška Hrbíková v pozícii umeleckej vedúcej súboru, Ján Strmenský ako vedúci Detskej ľudovej muziky, Lenka Vaňová ako hlasový pedagóg a Peter Hrbík zabezpečuje hudobné úpravy.

Najdôležitejšie úspechy dosiahol súbor v tomto roku na medzinárodnom detskom a mládežníckom festivale SVET, UMENIE a MORE vo Varne- Zlaté piesky, v Bulharsku. Na tomto medzinárodnom festivale získal súbor významné ocenenia a to :
1. miesto : muzika
1. miesto : Hanka Pauleová spev
1. miesto : Dievčatá spevácka skupina
1. miesto : Choreografie Jurko Jánošík a Škobrdajky
GRAN PRIX : kolektív DFS za celkovú prezentáciu

Druhý polrok tohto školského roka bol zameraný na súťaž choreografií a na krajskej prehliadke sa prezentoval novým tancom AKO ADAM MÁJKU HĽADAL.

Súbor sa počas celého školského roka zúčastnil vystúpení: Šarkanšou, vystúpenie pre Kúpele Bojnice, výročné vystúpenia pre základné školy a verejnosť s rozprávkou O šípovej Ruženke, Fašiangy, Vynášanie Moreny, Mestské dni a výmena s hriňovskou Hviezdičkou, vystúpenie pre Rybársky zväz – 100 rokov, Haluškiáda, v Porube Deti deťom, Bambiriáda Šumperk, vystúpenie pre SOŠ Kalina, festival v Kšinnej a Ponikách, vystúpenie pre rodičov ZÚ.

Detská ľudová hudba pod odborným vedením Jána Strmenského – externého pracovníka CVČ, sa už v predošlých sezónach zúčastnila stretnutia muzík Čiech, Moravy a Slovenska, kde reprezentovala slovenskú kultúru v oblasti.

Na prestížnej celoštátnej súťaži „KULTÚRE 2000“ bol súbor ocenený čestným diplomom za získanie Zlatého pásma. Zásluhy na ocenení majú cimbalista Samuel Michalec, primáš Erik Kadlíček, Peter Hrbík úpravy a Ján Strmenský vedúci muziky.
Malý Vtáčnik vystúpil aj na najväčšom festivale v Českej republike Stražnica 2013.

Už minuloročné účinkovanie v muzikáli „O šípovej Ruženke“ bolo dôkazom vysokej profesionality celého kolektívu – tanečníkov, spevákov, muzikantov, ktorí pod vedením svojich vedúcich podali naozaj veľkolepý umelecký výkon a oslávili tak 35. výročie existencie súboru.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta 
 

Vyberte región